Wednesday, December 26, 2012

why this happen?



hai readers sekalian. nak cakap terima kasih kepada anda-anda sekalian kerana sudi memfollow blog yang buruk dan berhabuk ini sehingga menjadi 100 followers. terima kasih yang tidak tidak terhingga untuk itu*please terharu* 

apa yang telah terjadi. cerita begini Pada Zaman Dahulu*okaytakkelakar*. i have account twitter. you too nanti yang lupa follow mine.(if you want me to follow you back, mention me okay)*sekali-sekala nak promote boleh kan* jangan  marah. 

Pagi tadi bukak twitter, dapat idea nak tweet tiba-tiba Mr.Twitter tak kasi tweet. First in my mind. "oh,aku kena tweet limitkah?". "tapi aku bukan kaki tweet kenapa aku kena tweet limit pulak" atau maybe Mr.Twitter ada problem, nak cari pasai dengan aku. Someone tell me why this happen.

PtoS-Buku kemana dikau menghilang. nak dekat sekolah ni kau main sorok-sorok pulak.

Sunday, December 23, 2012

SEGMEN : Jom Godek-godek Followers


(nak sampai 100 lebih pun tak apa)

tag:
semua yang membaca entri ini.

Wednesday, December 12, 2012

Segmen Follow and Followback by Puteri




1. Nama: Nur Hazleen Bt Mat Som
2. Umur: 14 tahun (2012)
3. Status [single, taken, married, etc]: single but not available
4. Favourite colour: blue,black,grey,pastel colour
5. Birthdate: 1/3/1998
6. Sweet memories on 2012: bittersweet together with bestfriend
7. Blogging since: 6th january 2011
8. Crush. Yes or no?: NO
9. Still love your ex?: i don't have one
10. Is there second chance for your ex?: i said, i don't have one.
11. Height: 151cm (i'm short)
12. Weight: 47kg
13. Interest with Kpop?: yes, i'am
14. Bestfriends: Intan NurNajwa Arissa
15. A friend from childhood: Amira Shahadah (we lost contact)
16. Has someone break your heart?: yes. I am at fault
17. Someone important: my parent, my siblings 
18. Last time you cry: last night ( watching korean drama)
19. Do you like my blog?: totally like it
20. Any changes that I should do to my blog?:  background color  too bright.



i want to ask you:
1. are you kpoppers:
2. why are you like Them?:
3. what did you do when bored?:
4. tingkatan 4 nanti nak ambik apa?:
5. any comment for my blog?:

Sunday, December 9, 2012

Segmen: Tambah Follower Banyak-Banyak!!




  • Buat satu entry segmen ni.. Then, copy paste header yuyu ni dan letak dalam entry..
  • Follow blog yuyu ni.. (wajib)
  • Like fanpage yuyu SayeshukepinkDotCom (wajib)
  • Join ping group ni Kami Bloggers Tegar 
  • Listkan bilangan followers anda sekarang (nak print screen pon blh..)


Thursday, December 6, 2012

Segmen Follow @ Add by HudaHud Season 2

klik Banner


Syarat - syarat segmen ini :-

1. Follow blog | Like fanpage huda.

2. Follow keempat - empat sponser di bawah ini.

Akma (blog PecintaPink) - Follow
Balqis Haryani - Follow | Like 
Amy Hana - Follow 
Hanis - Follow | Like CLICK & CLICK

3. Buat satu entry yang bertajuk Segmen Follow @ Add by HudaHud Season 2 dan letak banner yang berwarna pink itu dalam entry blog korang.

4. Letak link entry korang dekat comment box segmen ini.


Due date : 23 Nov - 7 Dec 2012 (9 malam). Masih sempat lagi jadi mari serbu ramai-ramai.

Thursday, November 29, 2012

segmen: jom menang + tambah follower twitter


nak join dan nak tahu apa syarat-syaratnya klik disini

id = @llynarchie
tag = You

Sunday, November 25, 2012

segmen: jom tambahkan follower di twitter dan blog

comey je burung kat atas ni.

Dah tak payah nak membebel lagi. syarat dia sangat senang*sambil makan kacang*. apa kene mengena?

nak tahu syaratnya apa pergi ke sini

twitter- https://twitter.com/llynarchie
blog-http://misz-aa.blogspot.com

segmen ini akan tamat 25.11.2012*hari ini so, mari ramai-ramai join ini segmen* senarai peserta keesokkan harinya

Thursday, November 22, 2012

Gergous Giveaway By Nurul Ezatee





okay first step
1.Follow blog tuan tanah
2. beralamat di Malaysia
3. perempuan/lelaki *yangbercampurtu dilarang*
4.mempunyai blog
5.wajib like semua sponsor

nak tahu the next step sila terjah ke blog ini



blog Nurul sangat cantik, tak serabut sangat it nice.

Tuesday, October 30, 2012

don't give up

akhirnya, masa yang dinanti-natikan telah pun tiba. Apakah? masa untuk bersuka ria*sambil baling tepung* kerana berhepas pulas menjawab peperiksaan akhir tahun yang sangat susah dan menyakitkan hati. Tetapi biasalah lepas peperiksaan dah nak dapat keputusan pulak. itu adalah satu benda yang paling menakutkan rasa macam nak sorok muka dalam plastik je gamaknya.

walaupun belum dapat keputusan yang sepenuhnya lagi tapi firasat hatiku berkata yang peperiksaan ini adalah peperiksaan yang paling teruk selama hidup 14 tahun di dunia ini. *cewah,ayat...* apa-apa pun jangan sesekali menyerah okay. untuk menyerah memang tak ada dalam kamus hidup Nur Hazleen




jangan menyerah sekarang.sebab kita boleh melaluinya, percayalah. Jangan menyerah oleh sebab perkara-perkara yang sukar.setelah berhempas-pulas selama ini, tak kan nak berputus- asa sekarang.Jika berfikir untuk berputus-asa, fikirlah apa yang akan berlaku masa akan datang.

kadang-kadang penah terfikir jugak, Wahai Matematik bilalah awak nak besar dan matang untuk menyelasaikan masalah awak sendiri, dah tak tahan dah ni.

p/s: kalau ada kuasa putarkan masa. akanku lakukan itu. Malangnya tidak.

Sunday, October 21, 2012

cetita sudah lapuk

pedulikan jika cerita ini sudah lapuk. hari tu pergi hantar abang balik matrik. then, pergi melawat sekolah kakak sambil makan KFC *hmmm so gooood, buat iklan commersial sekejap* then, ada seorang lelaki lalu, pakai baju warna merah. maybe dia kawan kakak kut.

lelaki : wah,sedapnya
kakak : Nak, lah tu
lelaki : (gelak)
      hai Hanim, hai KAKAK HANIM
saya : ehe bila pulak dapat pangkat KAKAK ni?

apakah? dia panggil gua kakak. dia tak tahu ke yang gua kat sekolah semua orang takut dengan gua.*dalam mimpi saja* Sedih lah sebab ini bukan yang pertama kali. orang yang tua daripada saya panggil saya kakak.

dimanakah saya? mana satu kakak/adik? gambar yang buruk harap maaf


P.S--lagi 3 hari. Then holiday!!!



Wednesday, October 17, 2012

happy 3rd anniversary

huhu. Musim exam menjelma kembali. Esok paper science tapi boleh lagi update blog. Hope boleh jawab dengan baik esok. Doakan saya okay.

Okay,kembali kepada topik kita, happy 3rd anniversary. Anniversary siapakah? okay buat muka comel sekejap =D. Sebetulnya anniversary ini 16 bulan 10, tetapi terlambat untuk diucapkan. Pedulikan semua itu, apa-apa pun tetap nak cakap Happy 3rd Anniversary B2ST. i will always support you. B2UTY always beside you. Hope you success in your career. Figthing

i'm proud to be B2UTY. dah 1 tahun setengah menjadi peminat kipas susah mati kepada mereka di atas. sangat kagum sama mereka di atas.


p.s--tak ku sangga sekarang sudah bulan 10. cepat betul masa berlalu. tak lama lagi akan ke sesi pagi dan tak lama lagi jugak Mr.PMR menghampiri hidup daku.

Thursday, September 27, 2012

dugaan

dugaan datang dengan pelbagai cara. sama ada kita sedar atau tak dugaan itu datang tanpa diduga. boleh diibaratkan hidup pasti tak seronok kalau dugaan tak datang. kerana dugaan, kita lebih baik dari semalam.


dugaan itu datang pasti ada sebabnya, pokok tak akan bergoyang kalau tak ada angin. setiap dugaan yang datang pasti ada hikmah yang lebih besar dari itu.  DIA juga tak akan bagi dugaan, jika kita tak boleh melakukannya. 

p.s--> be strong okay

Friday, September 21, 2012

perlukah??

perlukah semua ini, itu dan ini. perlukah ada kekasih? itu yang difikirkan didalam kepala otakku ini. mungkin sesetengah orang akan mengatakan kekasih sangat penting dalam hidup. tetapi kalau soalan itu ditanya kepadaku lebih memilih untuk tidak memerlukan untuk masa ini. ulang sekali lagi bukan sekarang. kenapa bukan sekarang. okay mari kita berfikir tentang itu tahun depan akan bertemu dengan Mr.PMR dan dua tahun lagi akan bertemu dengan Mr.SPM. dan seterusnya

single tak semestinya awak lemah,itu bermakna awak tersangatlah kuat untuk menunggu apa yang awak sepatutnya dapat. tak payah nak risau sangatlah kan. 

Dalam masa beberapa tahun, macam-macam boleh jadi. bukan tak nak terima cabaran. tetapi tak cukup kuat. banyak jugak kawan yang tanya kepada tak couple. jawapannya "bukan sekarang, akan datang bila tiba waktunya. perjalanan masih jauh."

Sunday, September 16, 2012

COOL DIARY BY MALCOLM MEJIN

hello reader. hope you're healthy there. i want to share something with you. something that will make you stunned or something like that and will make you say "WOW" if you read this book. the title of the book is COOL DIARY written by Malcolm Mejin.

let's know more closely with about him, this year he is 26 year old. he is an Malaysian novelist.be proud okay.


mejin thinks that there could be a sequel to Cool Diary. i'll look forword to.however i hope you will be success in your life. figthing.

p.s-->busy to read this book until now my homework not complete already.that cool.

Sunday, September 9, 2012

excited

firstly, kepada sesiapa yang anti kepada Kpop. i think lebih baik awak,awak pergi dari sini. bukan nak halau tetapi entry ini ada kait-mengait dengan Kpop. so harap memberi kerjasama yang baik.

pagi tadi nak pergi jumpa kakak kat sekolah dia sekali bawak dia outing sekali kat Gaint. time mula-mula masuk tu jumpa kedai DVD/CD. tengok jelah,cakap je cerita apa semua ada kat situ tapi mahal lah original tu mestilah mahal ye dak?

Then jumpa kedai MyNews kot kalau tak silap lah. time tu just lalu je tengok buku-buku tu sepintas lalu je. bosan tunggu mak beli barang nak tengok cerita Avengers yang dia tayang kat TV tapi dah dah tengok dah cerita tu kat pawagam. so buat keputusan nak pegi tawaf satu Gaint tu.

jalan punya jalan jumpa kedai DVD/DC tadi. masuk kejap saja tengok-tengok. nak beli tak bawa duit. tengok punya tengok punya 1st album INFINITE. rasa macam nak jerit je kat situ nanti orang kata gila pulak budak ni *anak sapalah ni* nak beli tetapi RM32. so terbatallah niat nak beli.

jalan punya jalan jumpa kedai buku tadi. tengok dia punya majalah Hai, yang bestnya cover majalah tu B2ST.pergi cari mak nak mintak duit. mak, dengan hati yang terbuka memberi duit kepada anaknya. pergi balik kat kedai tadi dah ambik majalah tadi. terjumpa majalah Epop cover majalah B2ST lagi dan jumpa majalah Klik yang dulu selalu beli so nak lepaskan gian belilah ketiga-tiga majalah tersebut *tamak kan*

p.s-->ada orang kata buang duit je beli semua in. bila fikir balik betul apa yang dia cakap tu. tapi tak salah kan. this is first time beli majalah cover B2ST, so sangat teruja.

Monday, August 13, 2012

WOW!!





salam ramadhan. tadi berbuka kat rumah Maklong. dah lama tak pergi sana. last pergi sana pun lupa bila? (haha teruk betul) banyak yang berubah. ialah hidup perlu maju tak gitu. nak masuk halaman Maklong rasa macam ni rumah Maklong ke ni atau rumah orang lain atau aku sedang dibuai mimpi sekarang ni? *gosok-gosok mata^_^*( banyak pulak atau kau kan) 

Tak banyakk aktiviti pun buat kat sana. just tolong apa yang patut kat dapur. yang paling penting peti ais Maklong ada 3 dan 1 peti ais tu memang besar gedabak. ( boleh muat 3-4 orang dalam tu) then keluar menghirup udara segar*eceh ayat kau tak boleh blah* baca majalah dan akhir sekali tengok tv. agak bosanlah kat sana sebab sepupu tak ramai yang balik. tiada siapa yang nak melayan kerenah ku ini*buat muka simpati*

Okay panjangnya mukadimah kau.(aku tahu korang bosan) time solat terawih tinggal aku, adik dan 2 sepupu kat rumah itu. aku masuk bilik sepupu lelaki teman adik main game. ada satu rak penuh dengan buku komik. cakap je kartun apa semua ada kat situ. baru sempat khatam 3 buku doremon. kalau datang sana lagi aku harap dapat habiskan semua buku-buku kat sana. komik-komik sekalian tunggu saya datang.

p.s-ada sesiapa yang baik hati nak dermakan komik??

Sunday, July 8, 2012

i don't like that

hey kau, sebelum kau bagitahu orang pasal cerita yang tak tahu betul ke tak. kau selidik dulu tau. tak marah cuma kecewa je dengan apa yang kau buat. cerita kau sangat tak masuk akal. apa ceritanya hanya aku,dia dan orang yang kau bagitahu sahaja yang tahu. malu wey. aku tak penah ada sedikit perasaan pun kat dia. tolonglah faham berapa kali nak cakap. lama lagi lah perjalanan nak menuju ke arah itu. so please understand.




p.s-adakah mimpi itu main tidur?

Saturday, June 30, 2012

i fall in love with you

hari ini dengan rasminya, yang saya telah jatuh cinta kepada kumpulan Infinite. tahu tak Infinite tu apa ke benda? tahu ke tidak?(berapa kali nak tanya) 


Infinite band boy kat korea. ada 7 ahli kumpulan dibawah Woollim Entertainment. mereka kalau menari sangat bertenaga + suara mereka yang sedap


                                                                                                                                                                 
(left to right)Sungyeol,L,Sungjong,Hoya,Sungkyu,Dongwoo,Woohyun 

dalam 7 orang di atas. 1 dari padanya telah mencuri hati saya yang bernama Hoya. atau nama sebenarnya Lee Howon.Dilahirkan pada 28 March 1991.Merupakan Main dancer,Lead rapper + Vocalist dalam kumpulan Infinite.tahukah anda dia ini mempunyai muka yang sebijik-sejibik macam muka Kim Dongjun. yelah orang kata ada 7 orang muka yang sama kat atas muka bumi ni. saya dah jumpa 1.anda bagaimana?


Kim Dongjun,Hoya

sama tak,sama tak? walaupun umur mereka agak jauh berbeza tidak mengapa saya tetap suka dua-dua.kadang-kadang keliru jugak yang mana satu Dongjun yang mana satu Hoya?


p.s-i'll never go.

Monday, June 11, 2012

please don't



please don't make me like this. i'm tired all ready. kau kata kau sayang + cinta dia. kau kata kau perlukan dia dalam hidup kau. then,what the prolem is? jangan kau kata sebabkan aku pernah suka dia dulu engkau terus nak mengalah. tolonglah cerita itu cerita lama kenapa perlu nak ungkit benda itu lagi. aku dah lama lupakan dia. then,engkau kata aku boleh bahagiakan dia. are you kidding me? cintakan dia sebab kau. what are you talking about?


aku sangat tak boleh terima apa yang kau kata kat aku. sangat tak masuk akal. kalau kau suka dia just go. aku kat sini gembira tangok kau gembira.aku tak bolah terima. kau buat aku rasa bersalah sangat. sebab aku kau tak jadi macam ini. kau buat aku rasa yang aku ni kawan yang tak guna.


kenapa kau cakap yang aku boleh bahagiakan dia? cara kau cakap macam dah tertentu yang aku akan kawin dengan dia. tolonglah wey jauh lagi nak fikirkan hal itu


p.s- adakah cinta itu indah?

Sunday, May 27, 2012

my mom is awesome



Esok abang dah pegi matrik kat Gopeng.So goodbye,enjoy your life at there.Lagi pun tak lama kan 1 tahun je(satu tahun tak lama.Are you kidding me?)Okay relax.Be cool.Ala Gopeng je pun tak ada lah jauh sangat.Choop,nanti tak boleh lah holiday sebab kakak + abang tak ada.Ayah kata nak pergi pukul 8 pagi.Tadi mak cakap dengan saya:


                Mak:Esok hantar abang pukul 8 pagi
                Saya:Yer,orang tahu 
                Mak:Ha,tido pukul 3pagi yer.Biar kena tinggal.
                Saya:ehmm(bila pulak mak skodeng aku ni)

eceh,macam mana pulak mak saya tahu saya slalu tido pukul 3pagi ni?walau apa pun yang terjadi saya nak cakap yang saya sayang mak.

Tuesday, May 22, 2012

1 rejab

Asalamualaikum. tahu tak hari ini hari apa?Hari ini telah jatuhnya bulan Rejab iaitu 22 Mei dan ia adalah hari ini.(tahu pun sebab banyak kawan post kat Facebook pasal 1 rejab)


















Selamat datang bulan Rejab, bulan yang mulia.Bulan untuk memperbanyakkan istigfar + pemohon ampun.Hope nak puasa esok tapi tengoklah kalau larat ke tidak sebab hari ini pun puasa jugak so, just see and wait.


List untuk di lakukan di bulan Rejab

  • banyakkan membaca istigfar
  • berpuasa

Imam Musa bin Ja’far berkata, “Barangsiapa berpuasa satu hari di bulan Rajab, niscaya neraka menjauh darinya sejauh jarak perjalanan satu tahun. Barangsiapa berpuasa tiga hari, maka surga ditetapkan baginya.Barangsiapa berpuasa satu hari di bulan Rajab, niscaya Allah Yang Maha Mulia lagi Maha Agung menuangkan baginya minuman dari sungai itu"
jadi, marilah kita mulakan amalan berpuasa menyambut bulan Ramadhan dengan berpuasa dalam bulan Rejab.Semoga amalan ini dapat diberkati olah Allah.Amin.Insyaallah


cedit:sumber yang arif.

Wednesday, May 16, 2012

happy teacher's day

selamat hari guru dan selamat menjawab peperiksaan pertengahan tahun.Sambutan hari guru tahun ini okay lah tapi lagi gempak kalau kek hari guru itu bagi kat saya sikit.Tadi dengar suara ketua pelajar sangat awesome tergugat iman saya.Selesai aktiviti tersebut maka berakhirlah sesi sambutan hari guru.First paper Bahasa Melayu2 senang jugak lah.Then paper Bahsa Melayu1 ada soalan yang saya keliru+tak tahu apa jawapannya disaat itu saya merasakan hye google kenapalah awak tak duduk kat sebelah saya?

Ya Allah kau berikan lah aku kekuatan untuk menghadapi musim peperiksaan ini dengan penuh ketakwaan kepadamu.Dan iringilah aku dengan kejayaan yang cemerlang.Amin

Tuesday, May 1, 2012

i can't stand it anymore
















dah malas+bosan=sakit dengan semua ini.Kenapa tak ada seorang pun yang faham.Bukan aku taknak bagitahu, kadang-kadang aku tak boleh cakap kat semua orang apa yang aku rasa sekarang.Sebabnya, aku pun tak tahu apa yang aku rasa sekarang.Ini bukan masalah percaya atau tak, cuma masalahnya apa yang aku rasa pun aku tak tahu macam mana aku nak cerita dekat awak.


aku dah malas dengan hari-hari yang aku lalui benda yang sama ja.Aku dah bosan dengan perangai awak yang tak masuk akal.Aku dah tak tahan dengan semua ini.Exam dah nak dekat,aku langsung tak bersedia lagi.Tolonglah,please help me...

Ya Allah, kau kuatkan lah hatiku kau tabahkan lah iman ku.Sesungguhnya aku hambamu yang lemah.

p.s-->aku tahu Allah bagi aku dugaan ini, kerana Dia tahu aku boleh lakukannya.

Wednesday, April 11, 2012

i want change it

hari itu cerita pasal saya benci kat "somebody"
tapi hari ini dengan bangganya saya nak cakap yang saya nak tukar daripada benci kepada suka sebagai kawan.kenapa saya buat macam ini?kerana saya tak mahu apabila saya benci dia tiba-tiba saya tersuka pulak dekat dia.jadi bagi mengelakkan semua itu terjadi saya nak bersedia awal-awal.
















pelik kan "saya tak suka awak tapi saya tak benci awak"
okay saya dah maafkan awak tapi saya masih tak dapat menerima apa yang awak buat tapi tak kanlah disebabkan benda yang kecik ni saya nak benci kat awak kan.


p.s-->orang kata kalau kita benci kat dia nanti kita akan suka kat dia.betulkah semua itu?entahlah.
     

Sunday, March 25, 2012

hate you

















apa motif awak buat macam nie
ye,tahu itu hanya salah faham
tapi sebelum awak buat benda itu
you thing first
then,bile dah buat baru awak rasa malu,segan
before you do that 
tak fikir pulak apa yang akan jadi bila awak buat semua tu

yes i know you want to be my friend
tapi bukan itu caranya
tak perlu lah awak nak bagi satu dunia tahu
you know i so shame with what you do


since that day
i don't want to meet or see you again
until that day
awak cakap yang awak nak sangat kawan dengan saya
then,i accept
awak cakap awak suka tengok muka saya yang comel
dan awak cakap yang awak dah ada buah hati


how dare you praise another girl when you have been a lover
p.s--tapi walaumacam manapun saya tetap anggap awak kawan saya
    even if in my heart a little bit that i hate you 

Thursday, February 16, 2012

Mystery

hello b2sties/b2uty


sempena konsert Beautiful Show B2St
meraka telah mengeluarkan music video special
yang bertajuk mystery...


lagu ni dah lama dimain di radio
tapi baru sekarang nak buat MV
MV ni memang awesome
tak percaya jom tengok ni




















auww.. yoseob cute sangat...


p.s--->hope B2ST will go to Malaysia again

Friday, February 10, 2012

i'm sorry



















saya tidak tahu apa masalah awak dengan saya
okay,yer saya ada banyak salah dengan awak
saya banyak perli awak kat dalam kelas...
itu sekadar suka-suki sahaja
jangan lah terasa 


tapi walau macam mana saya perli awak 
saya tetap layan awak dengan baik


sekarang awak nak balas dendam
saya sangat kecewa dengan apa yang awak buat kan saya
ye,saya dan kawan saya pernah buat macam itu kat awak
tetapi akhirnya kiteorang mengaku bersalah


tetapi awak tidak
saya tahu bukan awak sahaja yang buat bende nie
kawan awak pun sama


saya tidak tahu mengapa awak buat semua ini ???


p.s--->i'm sorry i'm can't be perfect person






Monday, January 30, 2012

i knew it


hello B2STIES
B2ST/Beast dah ada lagu baru
yeah....(tepuk tangan cikit..)
lagu yang terbaru ni sangat best + sedap untuk di dengar
seriously, saya tak tipu...


teaser dah keluar
tak percaya okay i prove it


















ini baru teaser belum full MV...
kalau full MV mesti lagi gempak 
DongWoon you so amazing...
YoSeob you voice so powerful...
i love it...
kalau awak nak dengar full song boleh tekan disini


p.s--->i always support you B2ST. Love you