Sunday, February 24, 2013

never forget

Assalamualaikum dan hai, dah lama tak tulis. selalu buat newpost pasal segmen, giveway  dan sewaktu dengannya. Dan itu hanyalah copy pista. homework ada yang tak siap lagi, tapi still boleh bertweet, update blog. Maka contohilah budak nie(sedia baldi untuk muntah rainbow) Mak pun dah bising suruh tidur. Rilex mak baru pukul 11. mak jangan sirau anak mak ini akan bangun awal esok setelah dikejut oleh alarm daripada telepon samsung daku yang tersayang.

Petang tadi pergi sekolah kakak. Nak hanta barang. Sekarang daku sedar bilapergi sekolah kakak mesti ada sesuatu yang berlaku kepada daku. Mengapakah.


Dekat sekolah kakak, dia mintak tolong angkat barang. Maka sebagai adik yang taat lagi patuh*puihh* tolonglah. Angkat balang air. Lalu koridor nampak budak lelaki darjah lima kut. Dia cakap 'can i follow you?'. serious tak perasan gila yang dia ikut dari belakang sebab ingatkan dia cakap dengan orang lain.

Kid:Can i follow you, sis?
Me:pandang belakang sambil senyum buat muka comel yang poyo terlebih
Me:why you follow me?
Kid:i want to know where you want do with that thing.
Me:ohh okay. What your name?
Kid:ikmal (but he speaking like british accent)
sound weird, but i just go with the flow

Kami lalu dewan makan
Kid:Where you want to go? canteen?owh sorry dewan makan(still in accent british)
Me:no
Kid:my sister enter this school, she from1
Me:owh i see.
sampai kat kereta.

Kid:owh you want take this things to your car?
Me:yes
Kid: so your want go back home?
Me: angguk kepala
Kid:bye. pergi meninggalkan daku
kenapa sedih je bunyinya.



i know i'll never find another like you,i never forget you ikmal.i hope i'll see you again, one day.if allah will.

Saturday, February 16, 2013

Segmen : Lagu Favourite saya by Leeyana Amzar

  • Dan  Wajib juga follow Sponsor untuk segmen niNeesa Ya'acob 
  •         Wajib yea :) follow tuan tanah(untuk mengetahui perkembangan segmen ni)
  •  last sekali tag 2 orang blogger lain dan pastikan diorang tahu :) 



I know, I know it's been a while
I wonder where you are, and if you think of me
Sometimes, 'cause you're always on my mind
You know I had it rough, trying to forget you but
The more that I look around, the more I realize
You're all i'm looking for

What makes you so beautiful, is you don't know how beautiful you are to me
You're not trying to be perfect
Nobody's perfect, but you are, to me
It's how you take my breath away
Feel the words that I don't say
I wish somehow, I could say them now
Oh, oh, I could say them now, yeah

Just friends, the beginning or the end?
How do we make sense
When we're on our own
It's like you're the other half of me
I feel incomplete, I should've known
Nothing in the world compares to the feelings that we share
So not fair

What makes you so beautiful, is you don't know how beautiful you are to me
You're not trying to be perfect
Nobody's perfect, but you are, to me
You try to take my breath away
Feel the words that I don't say
I wish somehow, I could say them now

Oh, it's not you, blame it all on me
I was running from myself
Cause I couldn't tell how deep that we
We were gonna be
I was scared it's destiny, but it hurts like hell
Hope it's not too late, just a twist of faith

What makes you so beautiful, is you don't know how beautiful you are to me
You're not trying to be perfect
Nobody's perfect, but you are, to me
It's how you take my breath away
Feel the words that I don't say
I wish somehow, I could say them now
Oh, oh, I could say them now, mmm

tag-->awakdan kamu

Friday, February 1, 2013

segmen: jom blogwalking


SYARAT-SYARAT
1) Follow dan like page blog aku*wajib*
2) Like dan follow sponser*wajib*
3) Buat satu entry mengenai segmen ni..dan tampal kuat2 banner kat atas dalam entry dan backlink ke entry aku ni.*link entry letak di komen entry ni sahaja*
4) Follow semua peserta yang join*harus*
5) Segmen tamat pada 10/2/2013
6) Tolong share entry korang dekat FB*nanti lagi ramai yang join kan?*

Cara pemilihan pemenang ade 2 kategori:
1) Random*siapa yang ikut syarat diatas sahaja*
2) Letak banner segmen ni di sidebar dan bloglistkan blog aku*akan diletak dalam hadiah yang lebih special*
#blog yang cepat loading dan kemas pom akan dikire