Friday, March 3, 2017

pusing-pusing di Perdana Botanical Garden, Kuala Lumpur (entry bergamba)

Assalamualaikum, dah lama tak menulis. Hari ini secara tidak semena-menanya sebab tak ada benda nak buat. Oleh kerana Wifi tidak cukup kuat untuk ku melayan movie online, phone pun battery tengah charge. Makanya mengambil kesempatan ini untuk buat entry baru yang niat nak buat tapi alih-alih tersimpan dekat draf dan tak bersambung-sambung pun entry itu. 


AMARAN, perjalan hidup ini telah lama dilakukan akan tetapi diupdate ke blog dalam 3-4 bulan selepas itu.

Pada mulanya tak rancang pun nak pergi ke tempat ini, hari itu memang dah janji dengan kakak. 
H=Free tak hari sabtu ni?
K=Free. Tapi lepas pukul 12. 
H= Okay
K= Kau tunggu dekat lrt Pasar Seni

Assumption, ingatkan nak bawak menyelah tempat-tempat terdekat dekat Pasar Seni. Tapi sangkaan aku itu salah sebab lepas habis makan dekat Cental Market. Naik Grabcar pergi ke Perdana Botanical Garden 












me and my sister.




Bamboo Playhouse, tempat dia besar dan lapang. Hari tu ada orang buat photoshoot wedding dekat sini. Dekat sini boleh jugak rehat-rehat dekat atas tu tengok pemandangan. sebab tempat ni sangat besaq.


dia punya design and architecture cantik betul. suka kita






Ber-selfie dan tetus selfie lagi. sampai muntah. siapa nak muntah, muntah sekarang. kerana aku dengan selfie berpisah tiada.





Jangan disangkakan buruk diluar, buruk jua di dalam. 


Kerana inilah didalamnya



Nak cakap yang tempat ni punya besaq dia sampai nak cari jalan keluar tak jumpa. sehinggakan kena guna maps tunjuk jalan keluar. Tempat ni pun ada taman permainan tak silap ada 3, dan kedai-kedai dibuka so for family boleh datang sini pepetang main-main, riadah dekat sini. masuk free je tak kena bayar pun.