Wednesday, August 30, 2017

Sukan Sea 2017 : MAS VS THA

credit: https://www.mysumber.com

okay semua orang mesti dah tahu yang Thailand yang menang malam ni,1-0. Apa yang terbuku dekat hati sekarang sebab tetiba menaip balik selepas dah berbulan-bulan nak update apa-apa pun dekat blog. Nak cakap yang saya berbangga dengan kejayaan MALAYSIA malam ni. kita dapat pingat 140 pingat emas. tercapai target kita untuk kumpul 111 gold medal.

credit : https://www.mysumber.com


 hoki (lelaki) kita memang MAS VS MYA, 14-0. Dah lama memerhati cara athlete hoki kita main, tak pernah menghamparkan kan. time Quarter 1 pun dah skor 4-0. No wonder, hoki (lelaki) kita raking ke-12 dunia. sekali lagi DUNIA. dan last but not least bola sepak malam ni. Sea game tahun ni aku rasa aku punya semangat nak tengok sukan sea ni sangat-sangat membanggakan diri sendiri. sampai hampir nak jadi volunteer sukan sea tapi hanya jadi simpanan sebab nak balik rumah huwawawawa. setiap game, yang malaysia main kalau boleh nak tengok. terutama sekali bola dan hoki tak pernah tak tengok. 

Disini nak cakap tahniah kepada Malaysia, dapat pingat perak untuk bola sepak. tak apa kalah dan memang itu adat perlawanan. Cuma ada rasa tak puas hati sedikit dengan orang-orang yang menyalahkan Haziq Nadzli, Keeper yang menyebabkan Thailand dapat goal 1-0. terus terang, tak langsung nak salahkan Haziq, itu cuma one single mistake. dia cuba yang terbaik dan dia telah pun buktikan dengan defend betul-betul bila Thailand dapat kick dekat corner. dan nampak reaksi muka dia sangat serba salah bila Thailand dapat goal tu. 

begitu jugak untuk pasukan hoki.congrats teruma yang pakai jerse No.7, Fitri Saari sebab camera selalu zoom dekat dia sampai aku hafal nama dia. 

CONGRATS MALAYSIA