Thursday, January 24, 2013

hidup ada turun dan naik

assalamualaikum, dan Salam Maulidur Rasul  for all muslim in the world. 12 Rabiulawal tarikh lahir nabi muhammad. Memandangkan esok telah diberi cuti. maka, gunalah dengan sebaiknya kerana walaupun cuti, cikgu yang baik hati lagi bijaksana tetap menberi kerja sekolah yang menimbun bukit yang masih tidak lagi disentuh sehingga sekarang.

cerita mengenai kehidupan yang kadang kala turun naik. begitu sukar untuk mengalaminya. it's not about my story, this story about my friend.yang rasa sedih setelah diperli oleh seorang hamba allah.


(baca diri kiri ke kanan) klik untuk sebesar dinosaur


if you feel that you're very down. just close your eyes and say,"This is my journey.he put me here.it's hisplan. so,i have just to carry on and trust him.

Sunday, January 13, 2013

Segmen II : Tambah Follower Blog dan Twitter

(klik banner)

syaratnya sangat simple-mimple

  • Ada blog dan blogger Malaysia sahaja . Takde twitter tak mengapa :)
  • Follow blog ini dan twitter Izzah *kalau ada*

  • Buat post tentang segmen ni yang bertajuk Segmen II : Tambah Follower Blog dan Twitter
  • Tag laaa berapa orang pun , lagi ramai lagi bagus :) 
  • Sesiapa yang nak twitternya difollow , sila sertakan link twitter kat kotak komen beserta link penyertaan oke ? Kat tempat lain tak dikira .
Contoh :
Link twitter = https://twitter.com/ieeeyzaaaaaaa
Link penyertaan = http://izzahbudakgemok.blogspot.com/2013/01/segmen.html

  • Maaf , segmen yang tidak menawarkan sebarang hadiah
  • Bakal tamat hari sabtu minggu depan , insyaallah . Semua tak sibukkan hari sabtu nanti ? So bolehlah blogwalking dan follow sebab Izzah bakal listkan hari tu nanti :)
makanya, mari join ini segmen!!

Tuesday, January 1, 2013

2013


welcome 2013, woush,woush,woush semua pakat nak tulis pasal 2013 dekat blog, tidak ketinggalan kita yang disini. let's say goodbye 2012 and hello 2013, please be nice with me.#sambiljerit.

yeah, tahun yang takut untuk dijejaki, kerana ada Mr.PMR sedang menunggu. kita batch98 adalah batch yang last mengambil PenilaianMenengahRendah. scary okay. then, kita tukar ke sesi pagi, gilalah wey sesi petang pun dah mengantuk tahap dewa lagi nak nak masuk sesi pagi.hehh nak bangun pagi-pagi, mahunya semua belajar aku menbuat tahi mata kat belakang kelas.

tahun baru permulaan baru,harapan baru,impian baru#bosandengarbendaini. azam yang lepas pun belum tercapai lagi nak azam baru. okay tidak mengapa, azam yang akan kutanam subur kupahat dengan paku dihati mestilah nak 9A's in PMR. ini sahaja untuk masa ini yang lain fikir lain hari.


Goodbye 2012, you made me cry and laugh.But it's time to move on.Take care.