Sunday, May 27, 2012

my mom is awesome



Esok abang dah pegi matrik kat Gopeng.So goodbye,enjoy your life at there.Lagi pun tak lama kan 1 tahun je(satu tahun tak lama.Are you kidding me?)Okay relax.Be cool.Ala Gopeng je pun tak ada lah jauh sangat.Choop,nanti tak boleh lah holiday sebab kakak + abang tak ada.Ayah kata nak pergi pukul 8 pagi.Tadi mak cakap dengan saya:


                Mak:Esok hantar abang pukul 8 pagi
                Saya:Yer,orang tahu 
                Mak:Ha,tido pukul 3pagi yer.Biar kena tinggal.
                Saya:ehmm(bila pulak mak skodeng aku ni)

eceh,macam mana pulak mak saya tahu saya slalu tido pukul 3pagi ni?walau apa pun yang terjadi saya nak cakap yang saya sayang mak.

Tuesday, May 22, 2012

1 rejab

Asalamualaikum. tahu tak hari ini hari apa?Hari ini telah jatuhnya bulan Rejab iaitu 22 Mei dan ia adalah hari ini.(tahu pun sebab banyak kawan post kat Facebook pasal 1 rejab)


















Selamat datang bulan Rejab, bulan yang mulia.Bulan untuk memperbanyakkan istigfar + pemohon ampun.Hope nak puasa esok tapi tengoklah kalau larat ke tidak sebab hari ini pun puasa jugak so, just see and wait.


List untuk di lakukan di bulan Rejab

  • banyakkan membaca istigfar
  • berpuasa

Imam Musa bin Ja’far berkata, “Barangsiapa berpuasa satu hari di bulan Rajab, niscaya neraka menjauh darinya sejauh jarak perjalanan satu tahun. Barangsiapa berpuasa tiga hari, maka surga ditetapkan baginya.Barangsiapa berpuasa satu hari di bulan Rajab, niscaya Allah Yang Maha Mulia lagi Maha Agung menuangkan baginya minuman dari sungai itu"
jadi, marilah kita mulakan amalan berpuasa menyambut bulan Ramadhan dengan berpuasa dalam bulan Rejab.Semoga amalan ini dapat diberkati olah Allah.Amin.Insyaallah


cedit:sumber yang arif.

Wednesday, May 16, 2012

happy teacher's day

selamat hari guru dan selamat menjawab peperiksaan pertengahan tahun.Sambutan hari guru tahun ini okay lah tapi lagi gempak kalau kek hari guru itu bagi kat saya sikit.Tadi dengar suara ketua pelajar sangat awesome tergugat iman saya.Selesai aktiviti tersebut maka berakhirlah sesi sambutan hari guru.First paper Bahasa Melayu2 senang jugak lah.Then paper Bahsa Melayu1 ada soalan yang saya keliru+tak tahu apa jawapannya disaat itu saya merasakan hye google kenapalah awak tak duduk kat sebelah saya?

Ya Allah kau berikan lah aku kekuatan untuk menghadapi musim peperiksaan ini dengan penuh ketakwaan kepadamu.Dan iringilah aku dengan kejayaan yang cemerlang.Amin

Tuesday, May 1, 2012

i can't stand it anymore
















dah malas+bosan=sakit dengan semua ini.Kenapa tak ada seorang pun yang faham.Bukan aku taknak bagitahu, kadang-kadang aku tak boleh cakap kat semua orang apa yang aku rasa sekarang.Sebabnya, aku pun tak tahu apa yang aku rasa sekarang.Ini bukan masalah percaya atau tak, cuma masalahnya apa yang aku rasa pun aku tak tahu macam mana aku nak cerita dekat awak.


aku dah malas dengan hari-hari yang aku lalui benda yang sama ja.Aku dah bosan dengan perangai awak yang tak masuk akal.Aku dah tak tahan dengan semua ini.Exam dah nak dekat,aku langsung tak bersedia lagi.Tolonglah,please help me...

Ya Allah, kau kuatkan lah hatiku kau tabahkan lah iman ku.Sesungguhnya aku hambamu yang lemah.

p.s-->aku tahu Allah bagi aku dugaan ini, kerana Dia tahu aku boleh lakukannya.