Monday, July 29, 2013

GIVEAWAY RAMADHAN







Giveaway ini bermula pada 15/07/2013 dan akan tamat tepat pada 15/08/2013
Terdapat sebanyak 33 hadiah yang ditawarkan  seperti Blouse peplum , shawl , jam tangan , topup , coklat oreo, tasbih digital , mask serta banyak lagi . 



jangan lepaskan peluang ! cepat , sebelum tarikh tamat .




Friday, July 26, 2013

Book Review: Anthem

Assalamualaikum semua, salam Nuzul Al-quran. Alhamdulillah hari ni dah 17 Ramadhan, dah 17 hari kita puasa, dan lagi berapa hari je lagi nak RAYA. Rasa macam sekejap je kan dah 17 Ramadhan, tapi itulah yang di nanti-nanti oleh semua orang. Lagu raya pun dah ramai orang pasang, But aku still lagi tak suka akan lagu raya. kenapa? entah aku pun tak tahu. Bila keluar je lagu raya, aku terus kalih stesen radio lain.

Sekarang masih lagi di dalam mood nak TRIAL. tinggal lagi satu je paper dan yeahhhhh.  menjerit sekuat-kuatnya kat atas bumbung. tapi sekolah aku bumbung dia scary, so kita tukar cerita menjerit dalam blog yang sedih, bosan plus berhabuk ni. biar segala kotoran itu hilang dengan sekelip mata.

Benda yang paling aku tak suka adalah bila habis je TRIAL, kena belaja macam biasa balik dan cikgu mula menanda kertas. Then cakap "keputusan kamu ni teruk lah apa-apa lah". please lah cakap lah pasal result tu lepas raya sampai habis raya, aku terima but jangan cakap pasal result tu sekarang Baru je nak relex-relex dah nak kena fikir pasal cuak nak dapat result.SPOIL lah

okay ketepikan pasal semua benda-benda ni. hari ni nak cerita pasal Novel Anthem by Hllovate. Buku yang dibeli oleh my sister dekat pesta buku hari tu. then dia balik aku pun baca. my sister memang suka baca novel dari hlovate, so secara tidak langsung aku pun baca novel-novel karya hlovate ini. Hlovate adalah seorang penulis yang menggunakan nama lain iaitu Hlovate gabungan "Love" and "Hate". cerita dia selalunya tidak berasas kan cinta semata-sama novelnya selalu membuatkan kita fikir diluar kotak fikiran kita. dan situasinya benda yang pernah kita alami. it sound like interesting right? 


that cover for novel Anthem. ada gambar Taj Mahal. and that me wearing purple hijab.


BTW, dalam buku ni ada kak trisy dan abang jade. watak dalam Novel Rooftop Rant by hlovate. kalau nak baca silalah pergi beli online or cari lah di kedai-kedai buku. Goodluck

Everybody has a past. Everybody lives in a present. And everybody deserved a future 

Anthem mengenai seorang gadis bernama Nur Dania Dashrin,a third-culture kid yang berpindah masuk dan keluar dari benua dan luar negara dan dihantar ke Malaysia oleh ibu bapanya atas alasan menduduki SPM, tetapi kerana Dash telah melanggar peraturan yang ditetapkan oleh ibu bapanya. itu adalah masalah terbesar bagi diri ketika itu. it feel like hell.Pulang ke Malaysia Dash menpuyai masalah dengan persepsi masyarakat sekeliling dan di pandang sinis. Dash adalah orang melayu, muslim tetpi tidak mengamalkan budaya dan sikap tersebut. Ibu bapanya juga tidak mengamalkannya kecuali menyambut Hari Raya. Sungguh pun perit tetapi Dash tetap menempuh segala beban selama 2 tahun. Berhapadan dengan Lee yang digelar Hilter oleh Dash adalah satu lagi beban untuk Dash. tetapi Lee lah satu-satunya yang boleh melunturkan the rebellious si Dash.Hubungan mereka putus setelah tamat persekolahan dan bertemu kembali di Delhi sehingga mereka di Aberdeen. Apabila Dash memulakan program IB, dia seolah-olah berada di landasan yang betul untuk mencari jalan yang benar kehidupan iaitu jalan untuk takut kepada Allah.Dia telah bertemu dengan beberapa orang-orang yang membantu beliau untuk menjadi lebih baik, dan juga adiknya, Haikal, memutuskan untuk berubah selepas melihat Dash. The ending Dash with Lee.

that the happy ending. rasa susah sangat untuk berubah, bila dah berubah kena kekalkan benda yang kita buat itu. iman kena kuat. lagi susah kalau orang di sekeliling kita tak dapat nak menerima apa yang kita buat. it feel like kalau aku jadi Dash dan lama aku terjun dalan River of Don. tapi Dash tak pernah putus asa. Disebabkan teked nya untuk jadi a better muslim dia tetap harungi segala dugaan walaupun pahit.

p.s// this is quotes in this is book "we a all born with heaven key, either we lose it or we retain it. and Allah tengok USAHA bukan NATIJAH. 

Monday, July 22, 2013

Pre Raya GiveAway By Adam Faiz


Pre Raya GiveAway By Adam Faiz bermula pada hari ini,22 Julai 2013,iaitu tepat jam 12.00 malam sehingga 12.00 malam,30 Julai 2013.Semua Dijemput join.

Syarat-syaratnya:

  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja
  2. Follow blog Adam Faiz,Add Google+AdamFaiz dan Like fanpage di sidebar
  3. Klik semua simbol-simbol ini sehinggah habis loading : ❤❤❤❤
  4. Wajib follow blog,like fanpage,dan klik iklan para sponsor
  5. Buat entri yang bertajuk "Pre Raya GiveAway By Adam Faiz"
  6. Copy Coding yang disediakan dan paste ke dalam ruangan HTML dan Publish entri
  7. Tinggalkan URL entri anda ke ruangan komen entri ini sahaja
Senarai Sponsor:
  1. TGLSC| Follow blog| like:
  2. LD| Follow blog|like:
  3. STL| Follow blog|Like:
  4. SG|Follow blog| Klik iklan: | Like:
  5. DNT|Like:
  6. NFHBG|Like:
  7. CAM|Like:
Senarai Hadiah:
  1. 1x Dress Tajaan NFHBG
  2. 1x Blouse Tajaan NFHBG
  3. 1x fishtail Dress Tajaan DNT
  4. 1x Tudung tajaan DNT
  5. 10x lipstik jenama MAC tajaan DNT
  6. 3x Kuih Raya tajaan DNT
  7. 1x Shawl tajaan SG
  8. 1x Inner Bunga tajaan SG
  9. 1x Shawl Marya tajaan STL
  10. 1x Shawl Safeeya Tajaan STL
  11. 1x Cotton Tote bag tajaan TGLSC
  12. 1x Cotton Wallet Tajaan TGLSC
  13. 2x Pre inked stamp keychain tajaan LD
  14. 2x Oreo Chocolate tajaan CAM
Pemilihan Pemenang:
  1. Peserta yang mematuhi syarat 1 hingga 7 di atas
  2. Top refferal bakal memenangi Dress tajaan NFHBG
  3. Random.org
JOM SUPPORT ADAM FAIZ,JOIN GIVEAWAY NI DENGAN KLIK BANNER KAT ATAS



Sunday, July 21, 2013

Tengok movie FREE

Assalamualaikum dan selamat pagi semua, hari ni 12 Ramadhan, dan esok isnin dan esok jugak aku akan menghadap dewan besar sebab esok Trial Pmr. cepat sangat masa berlalu, pejam-celik, pejam celik dah bulan 7, dah masuk Ramadhan. Dalam Trial pun Budak ni still lagi berilex-rilex, lepak-lepak tengok movie. 

aku tahu nak dekat Trial aku patut baca buku. tapi aku baca buku apa cuma tak lah macam awak,awak yang rajin bukak buku 24/7. baca tu baca lah jugak. kalau baca pun tapi tak faham pun tak guna jugak kan. so pelan-pelan. 

macam ni lah aku bila aku nak hilangkan stress selama 5 hari bersekolah menghadap kertas-kertas latih tubi yang cikgu bagi. untuk 1 subject je dah banyak lagi sabject-subject lain. memang stess gila. so setiap malam jumaat or kalau malam jumaat tu aku ada hal aku akan tengok movie malam sabtu. 

okay lah tu kan seminggu satu movie. Btw aku memang addict dengan movie-movie lagi-lagi movie aventure lagi aku suka. nak pergi cinema, tak ada sapa-sapa nak bawak so, jalan paling mudah adalah tengok movie depan com. mendownload segala jenis movie dan weekend  tengok sampai lebam. So malam tadi start search kat google "tengok movie Free" then satu website Vplay.my thank to this bro sebab buat entry tersebut. memang best tengok kat sini, sebab tak kena bayar, buat akaun or apa-apa just tunggu dia loading dan boleh tengok.

Malam tadi aku tengok Despicable Me. nie yang first punya. aku yakin korang memang dah penah tengok cerita ni, aku tak tengok lagi yelah orang jejak cinema 3 kali setahun memang ni lah jadinya. dah bertahun-tahun baru nak tengok movie ni. sedih kan.


                      mari aku cerita sikit pasal cerita ni.


Gru, a super-villain, has his pride injured when an unknown super-villain steals the Great Pyramid of Giza, an action that is described by his colleague Dr. Nefario as making "all other villains look lame." Gru decides to do better, with the assistance of Dr. Nefario, by shrinking and stealing the moon, an idea based on his childhood dream of being an astronaut, which was always discouraged by his mother Marlena. The plan is quite expensive and Gru seeks a loan from the Bank of Evil, where the president Mr. Perkins is impressed by the plan, but will only provide the money if Gru can obtain a shrink ray first. Gru and his minions steal a shrink ray from a secret base in Asia but the up-and-coming super-villain, Vector, who was also responsible for the Pyramid theft, immediately steals it from Gru, as revenge for freezing his head earlier. Gru attempts to break into Vector's fortress to get the shrink ray back.However, he notices three orphan girls Margo, Edith, and Agnes easily walk into the base to sell Vector cookies.he adopts the girls from Miss Hattie's Home for Girls, planning on using them to infiltrate Vector's base so he can steal the shrink ray back. However, Gru has much difficulty nurturing them properly between their own rambunctiousness, their ballet classes, and his own ineptitude as a parent. The girls then suggest a day at a vibrant theme park - Funland; Gru agrees, believing he can leave the girls there, but when he attempts to leave them upon a rollercoaster, he is told by the attendant they cannot ride without an adult - to his dismay. He is then dragged around the theme park for the day.Later, Gru contacts Mr. Perkins, stating that he has finally got the shrink ray in his possession. Margo, Edith, and Agnes interrupt the meeting, and Perkins announces that he has lost confidence in Gru and will no longer fund his operations. As Gru tells the minions about the bad news,the girls and the minions offer their own savings to Gru to make a rocket to the moon.Gru plans to steal the moon when it is nearest the Earth but this ends up being the same day as the girls' ballet recital. Gru becomes conflicted and Dr. Nefario, seeing this as interfering with the plan, arranges for the girls to be returned to the orphanage.Gru proceeds with his plan to steal the moon, successfully.He then finds a note from Vector, who has kidnapped the girls, telling him to give him the moon in exchange for them. After arriving at Vector's lair, Gru readily makes the trade, but Vector reneges on the deal, flying off with the girls and the moon, Meanwhile, Dr. Nefario has discovered that the effects of the shrink ray are temporary; the bigger the object was originally, the faster it will regain its original size. As the moon starts to expand in Vector's ship, Gru, Dr. Nefario, and the minions pull off a daring mid-air rescue of the girls just as the moon explodes out from Vector's ship and launches itself back into orbit, with Vector trapped on the moon forever.Some time later, Gru has readopted the girls and treats them as his daughters, writing them a bedtime storybook framed around his own experience - named One Big Unicorn.

Sunday, July 14, 2013

Segmen Jom Pilih Hadiah Raya!

Segmen ini dianjur oleh Nabila Biela dan ditaja oleh IesyahShadhira, NazirahDr AisyahHasrul HassanEjulzCik WanieLinteddy DesignTiey SmilezKyra Hizrina , Miszz NadeaNor FarhanahNFH Boutiques , Insyirah Collection, Cap Ayam BrandShawls To LoveNur Be'lla CollectionHandmade Bag,De Nasuha TeamHijab Pilihan dan jom ping entry di Pingje.org.
5) Follow blog, like pages dan klik iklan sponsor
6) Pemilihan pemenang melalui random dan top reffral
7) Tamat 24/7/2013 *10 hari sahaja*
FOLLOW
IESYAH SHADHIRA 1 NAZIRAH 1 DR AISYAH

LIKE

KLIK IKLAN *TIME KASIH*
SINI  DAN SINI
SENARAI HADIAH
DRESS (SORANG)
KUIH RAYA ( 8 0RANG)
TSHIRT ( DUA ORANG)
MINYAK WANGI ( 3 ORANG)
BEDAK TANAKA ( DUA ORANG)
SHAWL ( 4 ORANG )
TUDUNG BAWAL ( 4 ORANG) 
BEG ( 3 ORANG) 
SKIRT STLISTA ( SORANG)
BB PLUS COLLAGEN DRINK (SORANG)
BB CREAM COZUMA (SORANG)
PANTILLINER HERB ( SORANG )
KEYCHAIN ( DUA ORANG )
DUIT RAYA ( 3 ORANG)
KAD RAYA ( 23 ORANG )
100 KEPING SAMPUL DUIT RAYA EXCLUSIVE DESIGN (10 ORANG)


GAMBARAN HADIAH



saya nak hadiah: 1) dress 2) perfume.

Saturday, July 13, 2013

2013 Giveaway from Farra Izzaty


The Prize is :
SAFIRA Crumple Shawl (Tiga Orang)
SHAWL dari ButikPinkku (Tiga Orang)
Tudung Butik Echa (Dua Orang)
Shawl RoseAisya (Tiga Orang)
Personalized Hand Towel (Dua Orang) *boleh design mengikut kehendak hati*
FLOWER shape Basket (Dua Orang)
LED candle Light (Seorang)
Collagen Lip Mask 5 pcs (Seorang)
Kurung Peplum (Seorang)
Handbag (Seorang)
Dress (Seorang)
Felt Keychain + Kad raya (Dua Orang)
FM VietNam +  Kad raya (Seorang)
Doodle Comel (Tiga Orang)
Perfume Paris Hilton (Sorang)
Apa lagi erk? Akan ditambah.

Saturday, July 6, 2013

A Werewolf Boy

Assalamualaikum dan selamat pagi kepada sesiapa yang tak tidur lagi tu. Lagi 4 hari lagi nak masuk RAMADHAN. nak puasa dah, i'm so excited. then 22nd pulak trial PMR scary meh, sekarang pun terkejar-kejar nak ulangkaji balik from1,2,3. harap result tak teruk sangat. 

okay kembali kepada tajuk. A Werewolf Boy, rasanya kalau anda peminat KPOP tahu kut apa kebenda ini. tetapi kepada yang tak ambik tahu langsung pasal KPOP or memang tak minat, mesti blur tahap nak nampak apa-apa. budak ni dah kenapa tiba-tiba aku tulis pasal serijala jadian, nak jadi spesies serigala jadian kut agaknya "kalau Tyler Posey dalan cerita TEEN WOLF tu aku tahu lah". 

relik-relik semua. mehh, aku bagitahu apa kebenda itu A Werewolf boy. ia adalah sejenis movie korea yang memang gempak sampai masuk box office okay. movie ni dah lama tayang, time 2012. tapi baru sekarang aku nak tengok, alangkah sedihnya dikau wahai Hazleen. tapi tak apa yang penting aku dah tengok anda bila lagi. 



ini adalah sinopsis cerita A Werewolf Boy

Kim Suni, an elderly woman in her sixties living in the US, receives a phone call about the sale of her old family home back in South Korea. Returning to her homeland, she's met by granddaughter Eun-joo, and they drive to the house in the country and stay the night. Suni recalls how 47 years ago when she was a teenage girl in 1965, she moved from Seoul along with her widowed mother and sister Sun-ja to a remote valley to undergo a period of convalescence after suffering problems with her lungs. The Kims lived in genteel poverty at the mercy of their arrogant and foppish landlord, Ji-tae, son of the business partner of Suni's late father. Because of her delicate health, the beautiful yet introverted Suni lives an isolated life in the country home, without any friends her age. One night, Suni glimpses a shadow in the outhouse; the next day, she discovers a feral boy of about 19 crouching in their yard. The boy's body temperature is 46 degrees Celsius, his blood type unidentifiable, and he can neither read nor speak. Even though he behaves like a wild beast, Suni's kindhearted mother adopts him and names him Chul-soo, assuming he's one of more than 60,000 children orphaned in the Korean War. At first Suni considers him a nuisance, but eventually has fun taming him according to a dog-training manual. She teaches him how to wait patiently before a meal, how to wear clothes, how to speak, how to write and other human behavior so that he could one day live like a normal man. Chul-soo demonstrates unswerving loyalty and superhuman brawn, thus inspiring the envy of Ji-tae, who lusts after Suni. As Suni attempts to "civilize" the beast, the two eventually become very close. Suni opens her heart to Chul-soo, and he in turn falls in love with her, the only person to ever show him affection. But their relationship is fraught with difficulties, as Ji-tae begins to cause trouble. Feeling threatened, Chul-soo lets loose his bestial instincts, and in their fear the town villagers turn on him. In order to save the life of the boy who risked his to be by her side, Suni leaves him with a promise: "Wait for me. I’ll come back for you."

menarik kan. cuba lah tengok cerita ini. memang best gila gua cakap. Song Joong KI, hero dalam cerita ni hensem weyh. melting aku. kat mana nak tengok cerita ni. 


SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN TO ALL MUSLIM.