Saturday, June 13, 2015

1'st Giveaway by Murni Alysa


Syarat2 nak join giveaway ni mudah jer ...


  • Buat satu entry bertajuk " 1'st Giveaway by Murni Alysa " Dan nyatakan "saya mahu mencuba Vitamin-C ini kerana....
nak mencuba Vitamin-C ini kerana kalau menang ini adalahkali pertama mencubanya. seperti yang kita tahu Vitamin-C ini banyak manfaatnya yang kita boleh dapat. so, rasa nak mencuba itu rasa membuak-buak dihati lagi mengelegak bila menang....
  • Tag 2 orang kawan anda dan pastikan diorang tau..(tak mau tag pon tak ape)
  • Copy banner dan linkkan ke entry ini
  • Tinggalkan link anda di bahagian komen
  • Tarikh tutup penyertaan adalah 15 June 2015 jam 11.59 pm



Keputusan akan diumumkan pada 16 June 2015



Hanya 5 yang bertuah akan terpilih.. Pemenang akan dipilih oleh RANDOM.ORG untuk mengelakkan sebarang pilih kasih



GIVEAWAY INI AKAN AUTOMATIK TERBATAL SEKIRANYA PENYERTAAN KURANG DARI 50 PESERTA

Wednesday, June 10, 2015

Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com

Syarat²

1. Buat Entry Giveaway bertajuk "Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com"
2. Letakkan banner giveaway dan link kan ke entry ini. * Drag gambar banner ni terus masuk compose entry ye kalau susah nak ambil banner ni.

3. Follow Blog

4. Follow Instagram

5. Like Fanpage

6. Share Promo Sales
Akan diupdate kemudian * Mohon check semula nanti ye.

7. Masukkan link blog www.azhafizah.com di dalam bloglist untuk mengetahui update Giveaway nanti.


8. Publish entry dan tinggalkan link entry di dalam kotak komen.

Tempoh Giveaway berlansung selama 3 Minggu 3 hari
2 June 2015 (12:00am)- 26 June 2015 (11:59pm)

13 Pemenang di cari


Tuesday, June 9, 2015

Book Review : Chicken House The Scorch Trials



Assalamualaikum, sangat mengambil masa nak buat entry ni. tahu tak aku habiskan buku awal tahun ni. bulan feb kut kalau tak silap. hari ni bertekat macam mana pun kena buat jugak sebab dah rindu gila mat nak menaip. memang dah susun schedule kita hari ni. lepas habis tengok k-drama the night watchman 2 episode habis.nanti next entry aku buat review okay tinggal 2 episode je maraton k-drama kita akan habis. Then, start buat homework add math dengan bertemankan spotify. habis tu rehat-rehat and now start doing this.

seriously sangat tak sabar nak tengok movie dia. aku harap akan ada sesiapa yang boleh bawak aku pergi tengok cerita dia kalau tak boleh pun aku tak mintak banyak cuma temanlah aku tengok cerita ni. tapi duit sendiri-sendiri. hahahaha. tapi kalau tak boleh nak tengok dekat cinema susah-susah sangat aku tunggu movie ni menjadi blu-ray nanti aku donwload. bagi aku tengok setiapa hari sampai tak sedar diri dan sampai aku dah jemu nak tengok muka dylan o'brien aka Thomas.

ye,memang excite sangat nak menunggu movie ni keluar dekat cinema. tapi aku lagi takut, takut kenapa? takut aku terikat dengan buku yang aku dah baca ni sebab aku tahu tak semua scene dalam buku ni akan diambik untuk movie nanti. aku takut aku keliru nanti dan yang paling aku takut sekali ialah aku letak harapan tinggi sangat dimana aku expect movie ni sehebat buku yang aku baca dan akhirnya membawa aku rasa buang masa tengok movie ni. kalau movie tak best aku tuntut balik duit aku dekat kaunter.( kalau aku berani lah)




okay ketepikan cerita tu tapi. sekarang siapa yangdah tengok trailer dia. yang belum tengok tu boleh tengok dekat sini. bila tengok trailer pun dah ada yang tak sama dengan buku.



now, cerita pasal plot dia pulak. aku cerita yang paling ringkas dan yang paling padat okay. sebab nanti movie dia jadi spoil pulak korang dah tahu plot awal-awal. plot ni aku ambik daripada buku yang aku baca bukan daripada movie.harap maklum.

The book starts in the middle of the night when Thomas wakes up and cannot go back to sleep. He calls Teresa's name telepathically to get Thomas's attention. He wakes up to see everyone panicking about Cranks, people infected with the Flare, outside their door.They ram the door down and turn on the lights to find the bodies of their rescuers hanging from the ceiling. They enter Teresa's room, which is empty except for a boy named Aris, who's from Group B. He can also talk telepathically and had a telepathy partner named Rachel, who was killed just like Gally had killed Chuck in the first book. Outside of the room is a plaque that says "Teresa Agnes. Group A, Subject A1. The Betrayer.Even the plaque is changed to "Aris Jones, Group B, Subject B1. The Partner.

"Next they find a man sitting in the middle of the next room who they call Rat Man. He tells them they are to make their way through the Scorch, a burned out section of the land. As an incentive, they've all caught the Flare and will receive a cure when they reach their destination. Shortly after he leaves, the Gladers discover tattoos on the back of their necks: Newt's is "The Glue", Minho's is "The Leader", and Thomas' is "To Be Killed by Group B". The Gladers enter a Flat Trans and wander through darkness for about an hour, when they hear strange whispers. Two boys get killed by molten steel balls that cover then decapitate their victims before they roll away. Winston gets attacked too, but Thomas manages to save him.

Thomas and the Gladers hike towards a city to stock back up on supplies, along the way, he has another "memory dream" where Teresa and Thomas practice talking telepathically.  Thomas meets Brenda, who is very forward with him.

Teresa reveals that she and Aris had a relationship both before and during the Maze and the Scorch Trials. She also said that she manipulated Thomas to escape the Maze.Thomas, who feels betrayed. Betrayal and anger overpower Thomas' feelings towards Teresa.  Aris and Teresa then enter and begin to explain everything and how their betrayal was not real. Teresa apologizes, but Thomas still won't trust her.  Teresa explains along the way that her telepathy with Thomas was "cut off" when WICKED came into her room and told her to tell Aris that they had to get Thomas to the point that he feels totally betrayed by them, and if they did anything against WICKED, Thomas would be killed but Thomas says he "feels nothing", indicating that their relationship will not be the same from there on.

 He wakes up in a padded white room. Teresa is telepathically speaking to him, saying the Flare was rooted too deeply in him, and they took him away. Telepathically, he finds courage and tells Teresa, "Teresa. Go away," words that he could not have said aloud. Teresa agrees and tells him one final thing, "WICKED is good," and stops all telepathy.

P.S - penat tau nak edit balik benda ni nak baca balik yang mana penting, tak penting. sebenarnya panjang lagi macam yang aku cakap tadi aku ringkaskan yang tak seberapa ringkas sangat.