Thursday, September 27, 2012

dugaan

dugaan datang dengan pelbagai cara. sama ada kita sedar atau tak dugaan itu datang tanpa diduga. boleh diibaratkan hidup pasti tak seronok kalau dugaan tak datang. kerana dugaan, kita lebih baik dari semalam.


dugaan itu datang pasti ada sebabnya, pokok tak akan bergoyang kalau tak ada angin. setiap dugaan yang datang pasti ada hikmah yang lebih besar dari itu.  DIA juga tak akan bagi dugaan, jika kita tak boleh melakukannya. 

p.s--> be strong okay

Friday, September 21, 2012

perlukah??

perlukah semua ini, itu dan ini. perlukah ada kekasih? itu yang difikirkan didalam kepala otakku ini. mungkin sesetengah orang akan mengatakan kekasih sangat penting dalam hidup. tetapi kalau soalan itu ditanya kepadaku lebih memilih untuk tidak memerlukan untuk masa ini. ulang sekali lagi bukan sekarang. kenapa bukan sekarang. okay mari kita berfikir tentang itu tahun depan akan bertemu dengan Mr.PMR dan dua tahun lagi akan bertemu dengan Mr.SPM. dan seterusnya

single tak semestinya awak lemah,itu bermakna awak tersangatlah kuat untuk menunggu apa yang awak sepatutnya dapat. tak payah nak risau sangatlah kan. 

Dalam masa beberapa tahun, macam-macam boleh jadi. bukan tak nak terima cabaran. tetapi tak cukup kuat. banyak jugak kawan yang tanya kepada tak couple. jawapannya "bukan sekarang, akan datang bila tiba waktunya. perjalanan masih jauh."

Sunday, September 16, 2012

COOL DIARY BY MALCOLM MEJIN

hello reader. hope you're healthy there. i want to share something with you. something that will make you stunned or something like that and will make you say "WOW" if you read this book. the title of the book is COOL DIARY written by Malcolm Mejin.

let's know more closely with about him, this year he is 26 year old. he is an Malaysian novelist.be proud okay.


mejin thinks that there could be a sequel to Cool Diary. i'll look forword to.however i hope you will be success in your life. figthing.

p.s-->busy to read this book until now my homework not complete already.that cool.

Sunday, September 9, 2012

excited

firstly, kepada sesiapa yang anti kepada Kpop. i think lebih baik awak,awak pergi dari sini. bukan nak halau tetapi entry ini ada kait-mengait dengan Kpop. so harap memberi kerjasama yang baik.

pagi tadi nak pergi jumpa kakak kat sekolah dia sekali bawak dia outing sekali kat Gaint. time mula-mula masuk tu jumpa kedai DVD/CD. tengok jelah,cakap je cerita apa semua ada kat situ tapi mahal lah original tu mestilah mahal ye dak?

Then jumpa kedai MyNews kot kalau tak silap lah. time tu just lalu je tengok buku-buku tu sepintas lalu je. bosan tunggu mak beli barang nak tengok cerita Avengers yang dia tayang kat TV tapi dah dah tengok dah cerita tu kat pawagam. so buat keputusan nak pegi tawaf satu Gaint tu.

jalan punya jalan jumpa kedai DVD/DC tadi. masuk kejap saja tengok-tengok. nak beli tak bawa duit. tengok punya tengok punya 1st album INFINITE. rasa macam nak jerit je kat situ nanti orang kata gila pulak budak ni *anak sapalah ni* nak beli tetapi RM32. so terbatallah niat nak beli.

jalan punya jalan jumpa kedai buku tadi. tengok dia punya majalah Hai, yang bestnya cover majalah tu B2ST.pergi cari mak nak mintak duit. mak, dengan hati yang terbuka memberi duit kepada anaknya. pergi balik kat kedai tadi dah ambik majalah tadi. terjumpa majalah Epop cover majalah B2ST lagi dan jumpa majalah Klik yang dulu selalu beli so nak lepaskan gian belilah ketiga-tiga majalah tersebut *tamak kan*

p.s-->ada orang kata buang duit je beli semua in. bila fikir balik betul apa yang dia cakap tu. tapi tak salah kan. this is first time beli majalah cover B2ST, so sangat teruja.