Sunday, February 24, 2013

never forget

Assalamualaikum dan hai, dah lama tak tulis. selalu buat newpost pasal segmen, giveway  dan sewaktu dengannya. Dan itu hanyalah copy pista. homework ada yang tak siap lagi, tapi still boleh bertweet, update blog. Maka contohilah budak nie(sedia baldi untuk muntah rainbow) Mak pun dah bising suruh tidur. Rilex mak baru pukul 11. mak jangan sirau anak mak ini akan bangun awal esok setelah dikejut oleh alarm daripada telepon samsung daku yang tersayang.

Petang tadi pergi sekolah kakak. Nak hanta barang. Sekarang daku sedar bilapergi sekolah kakak mesti ada sesuatu yang berlaku kepada daku. Mengapakah.


Dekat sekolah kakak, dia mintak tolong angkat barang. Maka sebagai adik yang taat lagi patuh*puihh* tolonglah. Angkat balang air. Lalu koridor nampak budak lelaki darjah lima kut. Dia cakap 'can i follow you?'. serious tak perasan gila yang dia ikut dari belakang sebab ingatkan dia cakap dengan orang lain.

Kid:Can i follow you, sis?
Me:pandang belakang sambil senyum buat muka comel yang poyo terlebih
Me:why you follow me?
Kid:i want to know where you want do with that thing.
Me:ohh okay. What your name?
Kid:ikmal (but he speaking like british accent)
sound weird, but i just go with the flow

Kami lalu dewan makan
Kid:Where you want to go? canteen?owh sorry dewan makan(still in accent british)
Me:no
Kid:my sister enter this school, she from1
Me:owh i see.
sampai kat kereta.

Kid:owh you want take this things to your car?
Me:yes
Kid: so your want go back home?
Me: angguk kepala
Kid:bye. pergi meninggalkan daku
kenapa sedih je bunyinya.



i know i'll never find another like you,i never forget you ikmal.i hope i'll see you again, one day.if allah will.

No comments:

Post a Comment