Wednesday, May 3, 2017

Review: Hand cream untuk kulit kering

Assalamualaikum, yeahh blog dah bertukar. Hari ni nak cerita pasal hand cream. Kenapa perlunya hand cream? Selalu kita biasa jaga kulit muka je, sampai satu set produk untuk muka kita beli, tapi banyak orang lupa yang kulit tangan kita pun memerlukan product untuk menjaganya agar tak kering dan kusam. kulit tangan juga perlu perlindungan daripada sinaran UV. hand cream ini lah yang menghalang kulit dari kering dengan cuaca sekeliling.

Kenapa tangan kering? Antara faktor yang membuatkan kulit tangan kering, kerana

  1.  cuaca yang sejuk dan kering. 
  2. selalu sangat cuci tangan 
     (ni memang selalu buat, sebab tu kulit selalu kering. memang habit suka main air)

Last week pergi watson nak beli moisturiser yang dah nak habis, dah alang-alang masuk watson tu nak beli hand cream sebab tangan kering dan mengelupas. tangan mengelupas tu memang paling tak suka sebab jenis orang yang tangan tu tak reti duduk diam langsung asyik nak cabut je kulit tu. 

then, pekerja watson tu suggest hand cream Watson Narural Argan Oil. 



dia ada banyak lagi product lain, kenapa memilih untuk ambik argan oil sebab
  1. Menyembuhkan Penyakit Kulit
Di dalam minyak argan terdapat kandungan semula jadi triterpenoids yang memberikan kesan kesihatan yang luar biasa kepada kulit dan dapat membantutkan pertumbuhan ketuat, merawat beberapa jenis dermatis, memecahkan sel-sel kulit tumorous dan memudarkan parut. Selain itu, anti-oksidan dan asid lemak yang ditemui dalam minyak argan juga boleh membantu merawat jerawat ringan dan menyembuhkan parut jerawat.
  1. Mengurangkan Penuaan Pra-Matang
Minyak argan terdiri daripada 80% kandungan asid lemak which work wonders untuk memadamkan tanda-tanda  penuaan pra-matang. Penggunaan  minyak argan yang kerap telah terbukti untuk mengurangkan tahap kedutan, serta memudarkan tompok penuaan dengan mengambalikan keanjalan kulit dan meningkatkan kadar penjanaan semula sel-sel kulit yang sihat.
  1. Melindungi kulit daripada kerosakan
Minyak argan membantu melindungi kulit, rambut dan kuku daripad kerosakan yang disebabkan oleh sinaran UV. Gunakan minyak argan pada kulit yang rosak akibat sinaran UV sebenarnya boleh memudarkan sun sports dan menyembuhkan kulit kering akibat daripada pendedahan UV yang berlebihan dengan menggalakkan pertumbuhan semula sel-sel kulit yang suhat.
Menguatkan Kuku
Apabila digunakan pada jari tangan dan kaki, minyak argan membantu menggalakkan struktur kuku lebih kuat, kuku lebih sihat secara semula jadi dengan adanya kandungan Vitamin E yang tinggi. Sifat-sifat anti-bakteria dan anti-radang yang ada pada minyak argan boleh membantu melawan infeksi pada kulit dan kuku.
credit: https://www.orangeshinesquare.com/blogs/news/10-khasiat-minyak-argan-yang-anda-perlu-tahu
sekarang nak pergi mana-mana mesti ditemani hand cream. harga pun tak mahal. product ni jugak i dah check dekat cosdna, website yang kita boleh check product tu bahan dia sesuai tak untuk kulit kita guna. 
gambar ni selepas dah 3 hari guna, dan memang kulit dah tak kering dah



selepas mengguna hand cream



No comments:

Post a Comment