Wednesday, January 20, 2016

Perlis dan kedah (part 3)

Assalamualaikum, meneruskan entry seterusnya. sambungan daripada part 1 dan part 2. sesiapa yang tertinggal tu boleh pergi ke Perlis dan kedah (part1) dan Perlis dan kedah (part2) maka boleh kita sambung cerita

dilast entry part 2 aku ada cakap nak kongsikan satu lagi aktiviti, kami pergi Tree top Walk, kulim. perjalanan dia dari gunung jerai tu lebih kurang 2-3 jam kut. sebelum sampai tu bolehlah cuci-cuci mata tengok permandangan luar tingkap kereta.



 Macam yang aku cakap tadi 2-3 jam dah boleh sampai. Kawasan yang dituju ini dia di ceruk hutan sikit. Disamping Tree Top Walk ni ada jugak sungai yang kau bolah mandi-manda.
 


Apa yang boleh dikatakan Tree Top Walk ini adalah trac dimana kau berjalan dan dikiri kanan kau ada pokok-pokok tinggi. ibarat kau berjalan atas udara dengan bantuan tiang-tiang besi yang menampung kau. so sesiapa yang takut tinggi tu boleh surrender diri awal-awal. perjalanan dia pun boleh tahan jauh jugak






sambil berjalan-jalan tu boleh tengok sungai yang mengalir dari atas. cantik dia memang cantiklah.




Lepas dah berjalan tu,aku sangat jamin yang kau mesti berpeluh. So, kau boleh bermandi-manda dekat sungai dekat situ. tapi cari spot yang best sikit lah. cari yang tak ramai orang (strangers you know), cari yang air dia tak deras dan tak dalam sangat

Yes, this vacation is fun... terima kasih kerana membaca sehingga habis. entry vacation dah habis. yeahhhh. All this picture credit to my sis phone camera 

1 comment: