Thursday, November 6, 2014

Blogger buat duit online


aku masih tidak mengelarkan diri aku sebagai seorang blogger yang berjaya. yelah, pengikut hanya sedikit, dan masih tidak arif lagi dalam dunia blogging ini. buat blog hanya suka-suka sahaja oleh sebab terpengaruh dengan kakak yang pernah ada blog dulu, tetapi sekarang kakak dah stop blogging. dan aku pun tidak meletakkan sebarang iklan diblog untuk tambah wang saku. kenapa tak nak letak iklan dekat blog? seperti yang dikatakan tadi hanya buat blog untuk suka-suka tunggulah bila sampai seru dan tahu apa erti susah payah cari duit sendiri nanti baru ada usaha nak buat duit online, dapat hasil yang banyak dan dapat membuka satu perniagaan sendiri.

untuk "blogger buat duit online" aku mengagumi seorang blogger, nameeroslan yang menggunakan syarikat pengiklanan, nuffnang untuk diletakkan di blog untuk mendapat duit secara online. namee sangat sperti saya, kerana pada permulaannya terjebak kedalam dunia blogging tak ada niat nak buat duit online. sampailah suatu masa ada kawannya yang menyuruh namee untuk meletakkan iklan dekat blog. pada permulaannya, agak pelik kenapa kena letak iklan dekat blog? kawannnya kata "letaklah, mana tahu ada rezeki. dapat 20sen pun dah kira senorok kerana hasil itu datang daripada usaha sendiri". setahun blogging dan pasang iklan nuffang akhirnya dapat cek pertama, RM70. walaupun harganya sedikit, tapi itu pun dah cukup gembira. dan setelah bebrapa tahun blogging rezeri itu masih terus-menerus hingga sekarang dapat cek bernilai RM909.02. berbaloi bukan?

aku memilih blogger, nameeroslan kerana aku masih baru lagi nak menceburi bidang ini. nak guna alternatif lagi takut tak mampu, jadi hanya buat apa yang termampu dulu. apabila dah layak untuk keperingkat seterusnya. insyaallah akan cuba untuk tambahkan lagi usaha untuk duit secara online ini. 

tujuan menbuat entri blog ini adalahuntuk melengkapkan tugasan terakhir untuk memenagi Iphone 5s yang dianjurkan oleh Denaihati setelah berjaya menempatkan diri untuk menjadi Top 70 penulis komen.

Berikut adalah senarai penaja untuk cabaran Iphone 5s

Penaja Utama
  1. http://amariman.com
Penaja Individu
  1. http://www.ombakcreatives.com
  2. http://ejamothman.com
  3. http://www.eridy.com
  4. http://www.hilalazmi.com
  5. http://www.eizil.com
  6. http://www.asamboi.my
  7. http://www.diarymama.com
  8. http://pendekarberkuda.org
  9. http://www.saji.my
  10. http://abangensem.com
  11. http://www.enveeus.com
  12. http://www.pakarniaga.com
  13. http://anarm.net
  14. http://www.daddydee.net
  15. http://www.sunshinekelly.com
  16. http://sweetkurma.com
  17. http://awn.my
  18. http://mawarmerah2008.com
  19. http://www.blogieta.com
  20. http://www.broframestone.com
  21. http://www.akmaomar.com
  22. http://khairilmazri.com
  23. http://wowberita.org/
  24. Japan Budget Trip

4 comments:

  1. good luck ye untuk cabaran tajuk blogger buat duit online ni

    ReplyDelete
  2. billion terima kasih sudi meneruskan cabaran terakhir iPhone 5s gajet impian setiap blogger dan semuga sukses.

    ReplyDelete
  3. GOOD LUCK UNTUK CONTEST DENAIHATI INI

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum. Satu perkongsian yang menarik, seronok membacanya :D Hehe
    Semoga berjaya ya! ^__^

    ReplyDelete