Friday, October 31, 2014

LIEBSTER AWARD

Mintak maaflah, sebab baru sekarang nak buat entry ni. al maklumlah baru je habis final exam tengahhari tadi. so hati bergumbira sekarang ni. Ini adalah kali pertama kena tag liebster award. rasa terharu pulak. thanks to Fatiha Zainal for the tag. so here we go

Soalan daripada Fatiha 

1- sebelum korang baca entry ni, korang buat apa? tengah buat apa tak berapa ingatlah, rasanya tengah scroll timeline twitter

2- korang suka baca entry mengenai apa? more to knowledge. benda yang sebelum ni tak pernah tahu

3- korang jenis yang macam mana?happy go lucky/pendiam/ulat buku atau macam mana? pendiam bila baru kenal, dah lelama jadi gila-gila. semua benda nak cerita walaupun benca kecik.

4- korang suka indoor activity atau outdoor activity?contohnya? both. ikut mood sebenarnya

5- korang suka tak jep sepahtu?sebab suka?sebab tak suka? nak kata suka tak, nak kata benci pun tak jugak. biasa-biasalah. sometime lawak dia memang sangat kelakar

6- 5 destinasi pelancongan yang korang teringin nak pergi? Korea, London, Okinawa, Mekkah and Australia 

7- korang pejam mata 5 saat, pusing kepala ke belakang, korang buka mata, first benda yang korang nampak, apa? (satu benda je) pintu bilik

8- kalau korang diberi satu kuasa magik, kuasa magik yang macam mana korang nak? sebab? Telekinesis, boleh gerakkan barang dengan mengunakan otak. suka sebab seorang yang pemalas. so bila ada kuasa ni tak perlu susah-susah lagi

9- dalam banyak-banyak watak kartun, korang teringin nak jadi macam watak kartun apa? sebab? Ryoma Echizen, sebab dia cool hearted same like me dan dia sangat hebat main tennis walaupun baru umur 12 tahun. dikelilingi kawan yang funny, happy-go-lucky semua ada. 

10- korang main candy crush tak?kalau main sekarang da level berapa?kalau tak main, korang main game apa? mainlah dulu tapi sekarang dah uninstall

11- entry yang macam mana korang nak baca dari blog fatiha zainal? (aktiviti tuan blog,travel,resepi atau apa? ) travel kut, or benda yang boleh buat i curious


akhirnya tamat sudah, so sekarang nak tag 11 orang untuk jawab soalan yang aku reka ni. pick random tau.


soalannya adalah
1. lagu apa yang korang suka? kenapa?
2. game apa yang korang suka main, bila boring?
3. siapa yang korang adore or respect?
4. suka makan ice cream perisa apa? kenapa?
5. prefer vampire or wolf? kenapa?
6. suka autumn, spring, summer or winter? mengapa?
7. takut kepada binatang atau serangga apa? mengapa?
8. TVshow apa yang korang suka tengok?
9. suka bunga apa? kenapa?
10. apa movie yang korang suka sangat? kenapa suka?
11. apa pendapat korang tentang blog "weird girl speak" ni?

okay itu je, kalau dah jawab soalan-soalan ni comment link dekat sini okay. nak tahu apa jawapan yang diberikan. 






4 comments:

  1. hye.. thanks tag.. :)

    http://cikhanicruzier.blogspot.com/2014/11/liebster-award-lagii.html

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum..dah jawab dah soalan akak. :)

    --> http://boladuri.blogspot.com/2014/11/the-liebster-award-part-3.html

    ReplyDelete
  3. saya dah jawab okay :)

    http://in-finitedream.blogspot.com/2014/11/liebster-award.html

    ReplyDelete
  4. thanks tag ;) ..hihi, salam prkenalan ;)

    ReplyDelete