Sunday, September 28, 2014

Tugasan kedua cabaran iPhone 5s

Assalamualaikum,  sebenarnya dah lama dah nak buat entry ni tapi asyik tertangguh-tangguh. Sekarang baru nak tulis entry sebab nanti dah sibuk dalam exam akhir tahun. Still lagi tak sangka yang aku berjaya masuk dalam senarai yang untuk tugasan yang kedua. menjadi peserta bernombor 47.(bolehlah cari dimanakah aku.) mixed feeling, speechless punyalah ramai orang yang join contest ni. semua blogger yang hebat-hebat. aku ni orang pandang pun tidak.

Tapi disebabkan impian untuk aku dapat pegang, cium, sentuh Iphone 5s tu. aku rasa tak kesahlah blog aku ni tak ada siapa yang nak jenguk setiap hari, followers aku yang sedikit itu. yang penting aku cuba. andai kata untuk tugasan yang seterusnya nanti aku tak tersenarai, aku redha. kerana dari awal lagi nak masuk contest ni hanyalah untuk cuba. akutak meletakkan sepenuh harapan untuk mendapatkan Iphone 5s melalui contest ini. kalau ada rezeki adalah. kalau tak ada, tak adalah. takdirkan siapalah aku yang nak menukar takdir. 

untuk tugasan yang kedua ini, para peresta perlu berusaha dengan lebih gigih untuk menjadi top 70 yang menulis komen di blog Denaihati.com bermula dari 15/9/2014 hingga 15/10/2014. Setiap komen itu haruslah melebihi 10 perkataan. setiap hari aku akan menjenguk blog Denaihati ni. setiap entry, mesti aku komen.setiap kali nak post komen tu aku akan kira lebih tak 10 perkataan. yang paling terharunya bila aku komen dekatblog denaihati ni dia jenguk balik blog aku siap tinggalkan komen lagi. sweet tak? terharu okay.

dibawah ini adalah syarat-syarat yang diberikanuntuk tugasan kedua
1. jumlah komen akan dikira menggunakan wp top commentators widget. 
2. Para peserta juga perlu menngunakan username yang sama dengan nama blog untuk memudahkan pengiraan. 
3. setiap komen mestilah bersesuaian dengan tajuk yang diceritakan. 
4. seterusnya letak banner "Qurban di Kemboja"(yang ini telah pun dilaksanakan)
5. pastikan peserta  sentiasa update senarai penaja dengan backlinks 
peserta yang masuk dalam top 70 akan layak untuk masuk ke pusingan terakhir

scarykan dengar ayat yang terakhir tu. apa-apa pun harap sangat dapat masuk ke pusingan yang terakhir tu.

Hadiah Utama : Tiga unit iPhone 5s 16GB dari penaja individu dan Satu iPhone 5s 16Gb tajaan Amariman.com
Hadiah saguhati : Wang Tunai akan diumumkan jumlah dan katogeri di entri yang lain.



Penaja Utama
  1. http://amariman.com
Penaja Individu
  1. http://www.ombakcreatives.com
  2. http://ejamothman.com
  3. http://www.eridy.com
  4. http://www.hilalazmi.com
  5. http://www.eizil.com
  6. http://www.asamboi.my
  7. http://www.diarymama.com
  8. http://pendekarberkuda.org
  9. http://www.saji.my
  10. http://abangensem.com
  11. http://www.enveeus.com
  12. http://www.pakarniaga.com
  13. http://anarm.net
  14. http://www.daddydee.net
  15. http://www.sunshinekelly.com
  16. http://sweetkurma.com
  17. http://awn.my
  18. http://mawarmerah2008.com
  19. http://www.blogieta.com
  20. http://www.broframestone.com
  21. http://www.akmaomar.com
  22. http://khairilmazri.com
  23. http://wowberita.org/
  24. Japan Budget Trip

No comments:

Post a Comment